Genellikle insanlar neopren ile dikme fikriyle için olduğunu düşünürler. Neoprenin ne olduğu ve ne tür bir kumaş olduğunun arasında çok fazla bir karışıklık var; bu, çoğunlukla, farklı projeler için neyi satın alacaklarını ya da kullanacaklarını bilmiyormuş gibi hissettiriyor. Umarım bu neoprene ne olduğu ve tüylü kumaşın ne olduğu, onlarla nasıl dikileceği ve ne için kullanılacağı konusunda işleri biraz daha netleştirir.
Neopren Kumaş Nedir?
Basitçe ifade etmek gerekirse, 2 parça kumaş arasında sünger sentetik kauçuk malzeme tekleme kumaş alan sandviç yapılmış bir adam. Kullanılan kumaş tipik olarak naylon veya poliesterdir. Esnekliği artırmak ve esneyebilmek için genellikle spandex veya elastin karıştırılır (genellikle 2 yönlü streç). Eğer bu bir ıslak mendil parçası olarak kullanılıyorsa, yüzmeyi kolaylaştıran hareket etmeyi kolaylaştırır.
Fark ne?
Naylon kaplamalı neopren – polyesterden biraz daha güçlüdür.
Polyester kaplı neopren – renkler doğrudan güneş ışığına maruz kalma durumunda daha uzun süre gerçeğe dönüşür.
Aralarında gerçekten çok az bir fark var ve çıplak gözle anlatmak zor. Kumaş kauçukya yapıştırıldığından, parça kumaş alanlar tipik bir kenar korkusu olma eğilimi yoktur.
Neopren Kalınlığı.
Parti Kumaş Alan. Neopren kumaşlar yaklaşık 1mm-7mm arasında herhangi bir yerde olabilir kumaş satışı. Naylon ya da poliester genellikle yaklaşık 0,2 mm’dir, gerisi sizin sahip olduğunuz kauçuk miktarı ile ilgilidir.
Gabardin Kumaş. Çoğu ev tipi dikiş makinesi ile çalışmak için 1-2 mm genellikle iyidir. 3mm, makineye bağlıdır ve 4mm ve üzeri herhangi bir şey sadece endüstriyel dikiş makineleri için önerilir.
Parça Kumaş Alanlar ne kadar kalın olursa, izolasyon ham kumaş alanlar kalitesi de o kadar yüksek olur. Bu kumaş alanlar için 2 mm’den daha düşük bir şey kullanmanız önerilmez. 6-7 mm, genellikle, kauçuk üzerindeki basıncın daha fazla olduğu derin deniz dalışı için önerilir; bu nedenle, arazide olacağı daha ince bir kalınlığa sıkıştırılır.
Neopren kumaş, yumuşak ve esnek bir sentetik kauçuk rulo kumaş alımı yapanlar neoprenden yapılmış bir kumaştır. İlk olarak 1931 yılında bu malzemeyi geliştirdi ve kumaş alanlar hava koşullarına ve kimyasallara dayanıklı ürünler için sıklıkla kullanılmaktadır. En yaygın kullanımlarından biri, su geçirmezlik ve izolasyon sağlayan malzeme olarak, su geçirmez takılar ve dalış takımları yapmak içindir.
Kumaş Alanlar. Neopren su, güneş ışığı, oksijen, kar, kum ve kir dirençlidir. Bu nedenle, çok sayıda açık havada kullanıldıktan sonra kolayca bozulmaz. Aynı zamanda yağ ve kimyasala dayanıklı olduğundan, önlük ve eldiven gibi koruyucu dişliler üretmek için iyi bir malzeme oluşturabilir.
Malzeme kalın olduğundan cildi yumuşatmaya ucuz kumaş yardımcı olabilir. Diz ve dirsek pedleri gibi koruyucu spor dişlileri için mükemmel bir malzeme yapar. Kalın neopren kamera çantaları ve telefon kutuları için de iyi çalışır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.