Kumaş Alan. Denim, pratikliği nedeniyle yüzyıllardır popüler olmuştur. Çok yönlü bir dokuya ve tür çeşitliliğine sahiptir. Standart dokuma dimi olup, eğim sağdan soladır. Klasik iplik oranı üçe birdir. Ön yüzünde boyalı pamuk lifleri bulunmaktadır. Bu, tuvalin temelidir. Dikişsiz taraf boyanmamış “atkılar” ile temsil edilir.
Pamuğa genellikle sentetikler eklenir: likra, elastan, viskon, vb. Bu, ürünün yoğunluğunu ve sertliğini azaltmak, elastikiyet kazandırmak için yapılır. Lifler, doğal (indigo) veya doğal olmayan boyalarla kaynatılarak boyanır. Saf kotlar, doğal kaynaklı yoğun ve sert kumaşlardır.
KALİTE
Kumaşın kalitesine dikkat edin – zayıf hammaddelerden yapılmış ucuz, düşük kaliteli kumaşlar kullanımda uzun sürmez. Ancak bu, tüm ucuz kumaşların kötü olduğu anlamına gelmez. Düşük bir fiyata iyi keşifler yapmak tamamen mümkün! Yine de, seçiminizde maliyetin ana faktör olmasına izin vermeyin; pahalı ve kaliteli kumaş satın almak iyi bir yatırımdır çünkü giysinin ömrünü uzatır. Çok fazla çaba sarf ettiğiniz giysiler yalnızca kısa bir kullanım süresine sahip olursa yazık olur.
Parti Kumaşın kalitesini tahmin etmek de biraz pratik gerektirir ve bazen zor yoldan öğrenmeniz gerekir. Öğrenmenin en iyi yolu farklı materyaller denemektir. Düşük kaliteli kumaş almaktan kaçınmanın en iyi yolu ise malzemelerinizi özenle seçilmiş ürün yelpazesine sahip küçük dükkanlardan satın almaktır.
DİKİLEBİLİRLİK VE KULLANIM AMACI
Ayrıca seçtiğiniz kumaşın kullanım amacına göre iyi durumda kalmasını sağlayacak kadar kolay olduğundan emin olmalısınız. Şık kumaşları özel günler için saklayın ve günlük kıyafetleriniz için bakımı kolay ve pratik malzemeleri seçin.
Seçtiğiniz kumaş, giysinin yapım kolaylığını da etkiler. Hafif, pürüzsüz ve yüksek dökümlü kumaşların dikilmesi, sabit, düşük dökümlü kumaşlara göre daha zordur. Öte yandan, çok ağır ve kalın kumaşlar, sertlikleri nedeniyle zorludur ve dikiş makinenizden daha fazla beygir gücü gerektirir. Streç olmayan kumaşların dikilmesi, streç kumaşlara göre biraz daha kolaydır, ancak esneklik de iyi bir uyum bulmayı kolaylaştırabilir.
Kiloyla Kadife Kumaş. Spot Poplin, ve flanel gibi farklı orta kalınlıkta gömleklik kumaşların gibi yoğun jarseler, acemi lağımcılar için başlangıç için kolay kumaşlardır. Daha deneyimli kanalizasyonlar için uygun kumaşlar arasında çeşitli hafif satenler, şifonlar, organzeler, ağır kotlar ve dimi kumaşların yanı sıra kıvrılma eğilimi olan çok hafif jarseler bulunur.
Kiloyla Kumaşın tipi ve hissi, bitmiş giysinin görünümü ve giyilebilirliği üzerinde de çok büyük bir etkiye sahiptir. Yaptığınız giysinin dökümlü olması gerekiyorsa, sert bir kumaş seçmek, amaçlanandan çok farklı görünen bir sonuca yol açabilir (ki bu kötü bir şey olmayabilir).
KUMAŞ TÜRLERİ
Kiloyla Parça satanlar. En yaygın kumaş yapıları dokuma kumaşlar, örme kumaşlar, dokusuz kumaşlar, dantel ve tüllerdir. Bunlardan ilk ikisi en çok giyimde kullanılır.
DOKUMA KUMAŞLAR
Parti Dokuma kumaşlar, farklı örgüler oluşturmak için dik olarak dokunan çözgü ve atkılardan oluşur. En basit örgü, her bir atkı ipliğinin dönüşümlü olarak her çözgü ipliğinin üzerine ve altına dokunduğu düz örgüdür. Düz dokuma, çok dayanıklı ve genellikle kullanımı kolay bir kumaştır ve nadiren yüksek döküme sahiptir (hammadde aynı zamanda kumaşın dökümünü de etkiler. Aşağıdaki ‘Kumaş nitelikleri’ bölümüne bakın). Çeşitli krepler, daha yüksek örtülü düz örgülere bir örnektir ve ayrıca genellikle birlikte çalışmak daha zordur.
Kumaş Alanlar. Gelen tuval dokuma çözgü ipliği, bir köşegen “tuval kumaş alan” oluşturan bir anda iki veya daha fazla atkı ipliği altında üzerinden dokuma ya da. En yaygın dimi kottur. Dimi tipik olarak güçlüdür ve kullanıcının şekline düz dokuma kumaşlardan daha fazla yapışır. Dimi en çok pantolonlar, dış giyim ve daha sert bluzlar için kullanılır.
Gelen kilo ile saten örgüleri çözgü ipliği birbirine nokta birbirine bitişik olmaması şekilde bir anda birkaç atkı ipliklerinin üzerinden dokunmuştur. Bu uzun şamandıralar kumaşın yüzeyini parlak ve pürüzsüz hale getirir. Normal satenler arasında pamuk saten (saten), ipek saten ve polyester saten bulunur. Uzun uçuşan iplikleri nedeniyle saten, diğer dokuma kumaşlardan daha fazla aşınmaya meyillidir. Satenler, saten ve daha ağır polyester satenler dışında genellikle dökümlüdür.
ÖRGÜ KUMAŞLAR
Dokuma kumaşlardan farklı olarak, örme kumaşlar çözgü ve atkıdan oluşmaz. Bunun yerine, örgü kumaşların ipliği, her bir katmanı altındaki katmana tutturmak için örgü dikişler kullanılarak katmanlar halinde örülür. Bu nedenle, örme kumaşlar dokuma kumaşlardan önemli ölçüde daha fazla esnekliğe sahiptir. Örgü kumaşların çoğu atkılıdır yani katmanları yataydır, ancak katmanların dikey olduğu çözgülü örme kumaşlar da vardır.
Kilo İle Örgü kumaşlar da farklı dokumalarla üretilmekte olup, en yaygını sağ ve yanlış yüzün farklı göründüğü tek örgü kumaştır. Bunlara forma ve sweatshirt forması dahil’dir. Tek örgü kumaşların kıvrılma eğilimi vardır, bu da dikişi daha zor hale getirebilir ve ara sıra kıvrık ve kenarlarda sorunlara neden olabilir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.