Kumaş Alıcıları Kumaş Alımı Yapanlar
Kumaşların kullanım alanları oldukça geniştir.
İpekten yapılmış özellikle ince şifon olması durumunda, giysi aslında kuru temizlemeciye gönderilmelidir. Polyesterden yapılmış kumaşlar da çamaşır makinesinin hassas programında hafif deterjanla yıkanabilir ve ardından emici bir ped üzerinde havada kurumaya bırakılabilir.
Şifon suyla temas ettiğinde şiştiği için ütüleme yalnızca düşük sıcaklıklarda ve buhar işlevi kapalıyken önerilir. Şeffaf kumaş çok hassas olduğundan, ütü ile kumaş arasına kağıt mendil konulması ve doğrudan kumaşın üzerine ütülenmemesi tavsiye edilir, çünkü tabandaki küçük çizikler bile hasara neden olabilir.
• Alev önleyici ekipman
Kumaş alan yerler. Kumaşların lifleri alev geciktiricilerle tamamlanmıştır. Bu koruyucu tabaka, dış havadan elyafa oksijen verilmesini engeller ve böylece art ışımayı önleyebilir, böylece sadece alev oluşumu olmadan kömürleşme meydana gelir.
• Tüylenme önleyici ekipman
Sentetik liflerden yapılan kumaşların daha sonra işlenmesi, küçük lif nodüllerinin oluşumunu engeller. Kumaş, daha pürüzlü bir elyaf yüzeyi oluşturan film oluşturucu bir madde ile rafine edilmiştir. Bu, liflerin kayma kabiliyetini azaltır.
• Kırışıklığa dayanıklı ekipman
Doğal liflerden (veya yüksek oranda doğal liflerden) yapılan tekstil kumaşları, örneğin sentetik reçineler veya sentetik reçinesiz bakım ekipmanları kullanılarak ütülenmeden yıkandıktan sonra kullanılabilir. Hafif bir ütüleme, pürüzsüzlük etkisini artırır. (kolay demir kumaşlar)
• Kir tutmaz kaplama
Sentetik lifler, elektronik olarak şarj olma eğilimindedir ve buna bağlı olarak kuru kir parçacıklarını toplamaya karşı duyarlılıkları vardır. Bu tür bir cila, kuru kirin itilmesini sağlar ve müteakip temizlemeyi kolaylaştırır.
• Spor malzemeleri
Spor giyim için kumaşlardaki özel dikişler o kadar iç içedir ki, nem tenden dışarıdaki havaya dolaşabilir. Bu, vücut terinin iplik tarafından taşınmasını ve dış havaya iletilmesini sağlar. Lifin emme etkisi teri çeker, ancak kendisi kuru kalır. Bu, cildin normal vücut sıcaklığına dayalı bir iklim bölgesi oluşturur.
• Su itici ekipman
Kumaşlar emprenye edildiğinde kumaşın içine su girmesi engellenir ancak hava ve su buharı geçirgenliği korunur.
• Hafif kumaşlar
Stok kumaş alanlar. Kumaşların ağırlığı, doğru iğne seçimi kadar önemlidir. Hafif, ince kumaşlar çoğunlukla yazlık gardıropların dikilmesinde kullanılır. Kumaşlar genellikle hafif, akıcı, dokunuşa hoş ve vücudu iyi sarıyor. Pamuklu kumaşlar veya viskon kumaşlar gibi yazın hafif olan kumaşların işlenmesi kolaydır. Jersey ve çok ince viskon kumaşlar biraz pratik gerektirir.
• Orta ağırlıkta kumaşlar
Orta ağırlıktaki kumaşların tümü, biraz daha ağır ve daha kavrayıcı olan niteliklerdir. Yazlık keten, gabardin kumaşlar ve georgette, poplin, yazlık sweat, jarse kumaşlar, mikrofiber ve ince denim kumaşlar gibi keten kumaşlar. Bu kumaşlar, elastik içeriği çok yüksek olmadığı sürece yeni başlayanlar için çok uygundur, çünkü bu kumaşlar, örneğin hafif kumaşlar gibi kesme ve dikiş sırasında çok fazla kaymazlar.
• Ağır kumaşlar
Kumaş alanlar doğası gereği daha kalın ve ağırdır ve ağırlıklı olarak sonbahar ve kış gardıroplarında kullanılır. Bunlar şunları içerir: yünlü kumaşlar, palto kumaşlar, denim kumaşlar, buklet, havlu kumaş, imitasyon kürk ve kalın örgü kumaşlar. Yeni başlayanlar için güzel bornozlar veya kot pantolonlar için havlu kumaş, örneğin dikilmesi kolay moda çantalar kullanmanızı öneririz. Ağır kumaşlar doğru iğneyi gerektirir ve üst üste çok fazla katman dikilmemelidir – her dikiş makinesi bu kumaş kalınlığını birçok katmanda oluşturamaz.
Kumaş sözlüğünde kumaşlar, malzemeler ve kumaşların üretim yöntemleri hakkında daha fazla bilgi bulunmaktadır.
Tuhafiye ve dikiş aksesuarları
Geniş bir kumaş yelpazesine ek olarak, kumaşa uygun bir renk paletinde tuhafiyelerimiz de var. Kumaş kesimi, kumaşların sabitlenmesi ve iğnelenmesi veya ısmarlama üretim için dikiş aksesuarları sunuyoruz. Her terzi, sahip olmanın güzel olup olmadığına kendisi karar verir.
Kumaş makası
Parti kumaş alanlar. Dikişin uzun ve eğlenceli olmasını sağlamak için iyi aletler ve yüksek kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. Kumaşı kesmek için büyük, keskin makaslar en iyisidir. Terzi makası, düz alt kenarı sayesinde kesim sırasında tabana dayanacak şekilde tasarlanmıştır, böylece kumaş kalkmaz ve kaymaz. Büyük makasların çok hantal olduğu kesme işlerinde küçük, sivri uçlu makaslar kullanılır.
Kağıdın doğası, makasın hızla körelebileceği anlamına geldiğinden, desen parçalarını kesmek için ayrı kağıt makasları idealdir. İyi terzilik makasları yine de çok dayanıklıdır ve gerektiğinde tekrar bilenebilir. Bir kesme bıçağı veya dikiş sökücü, ilikleri kesmek ve eksik dikişleri kesmek için kullanışlıdır.
Kumaş alanlar sağlam ve kalın iğneler, denim Demin’in işlenmesinde kendilerini kanıtlamıştır. Son olarak, normal dokulu kumaşlara sahip ve triko üstü için yuvarlatılmış çift iğneler vardır.
“Hangi iğne hangi kumaşa uygundur?” genel bakışta:
• Tükenmez iğneler, jarse, örme ve örme kumaşlar için mükemmel dikiş iğneleridir. İğnenin ucu yuvarlatılmıştır ve dikiş sırasında kumaşın iplerine zarar vermeden kaymaktadır.
• Deri iğneler suni deride bir delik açarken deliği geri çeken bir kesme noktasına sahiptir. Bu tip dikiş iğnesi, esnek olmayan malzemeleri dikmek için iyi bir yoldur. Suni deri ile, deri iğneler biraz daha büyük bir delik bıraktığından, dikişi biraz daha dengesiz hale getirdiğinden, evrensel bir iğne kullanmak bazen avantajlı olabilir.
Kot kumaş alıcıları. İğneleri tekstiller zorlukla büzüldüğü için dokuma ürünler için uygundur. Bu, kumaşa zarar vermeyen düzgün bir dikiş oluşturur. Kumaş alanlar iğneleri şaft üzerinde daha incedir ve dokuma kumaşların üst dikişi için uygundur. Örme kumaşlarda dikiş sırasında eksik dikiş riski vardır.
• Üniversal iğneler bilye ucuna benzeyen hafif yuvarlak bir uca sahiptir. Bu, bu tip dikiş iğnesini çoğu dokuma ve örme kumaşın işlenmesi için uygun hale getirir. İğne, örme kumaşın kumaşından kayabilecek kadar yuvarlatılmıştır ve yine de dokuma kumaşı delebilecek kadar sivridir.
İğne boyutu
Mevcut dikiş projesi için doğru iğne seçildikten sonra, dikiş projesinin sonucunun keyfini çıkarmak için iğnenin doğru boyutuna hala ihtiyaç vardır. Her zaman istisnalar vardır, ancak kumaş türü için doğru iğne boyutunu belirlemenize yardımcı olacak küçük bir kılavuz da vardır.
Normal kumaşlar – keten, muslin, flanel, triko, jarse, yün veya streç kumaşlar gibi “normal” ila biraz “kalın” kumaşları işlemek için 90 numara bir iğne kullanmak en iyisidir.
İnce kumaşlar – ince sentetik kumaşlar, batiste, tafta veya kadife gibi daha ince kumaşlar için 75 gauge iğne iyi bir seçimdir.
Kalın kumaşlar – gabardin, kalın takım elbise kumaşı veya tüvit gibi “kalın” kumaşları işlerken 100 numara iğne uygundur
Ağır kumaşlar – kot veya kanvas “ağır” kumaşlar arasındadır ve ideal olarak iğneli bir iğne gerektirir 110 beden.
Kumaş alıcıları. Çok ince kumaşlar -İpek, şifon, vual veya ince dantel ve organze gibi çok “ince” kumaşlar tercihen 65 numara dikiş iğneleriyle işlenir.
Sonuç : Farklı kuvvet ve uzunluklarda dikiş iğneleri bulunmaktadır. Kumaş ne kadar ince olursa iğne o kadar ince olur. Örneğin eğeleme sırasında küçük dikişler için kısa bir iğne ve büyük dikişler için uzun bir iğne kullanılmalıdır. Jersey ve suni deri veya deri için yuvarlak veya cilalı uçlu özel iğneler vardır. Önemli: Yalnızca kusursuz uçlu iğneler kullanın ve iğneler – ister metalden ister camdan yapılmış olsun – kumaşlarla çalışmayı kolaylaştırır.
Dikiş ipliği
Parça kot kumaş. Beyaz, ekru, kırmızı, lacivert ve siyah gibi en önemli temel renklerde dikiş ipliklerinin her zaman stokta ve elinizin altında olması tavsiye edilir. Mevsime ve moda renklerine bağlı olarak klasik temel renklerin yanı sıra koyu veya açık renkler de ön plandadır. Dikiş ipleri farklı malzemelerden yapılmıştır. Yelpazemizde polyesterden yapılmış sentetik “tüm dikişler” sunuyoruz. Ayrıca kalın ilik ipliği (elle dikilen ilikler için ideal) ve dekoratif dikişler için çok renkli iplik vardır.
Teçhizat
Dikiş istasyonu için
Kumaş parçası alanlar. Dikiş, iyi aletlerin yanı sıra ideal olarak güzel bir iş yeri gerektiren çok güzel ve yaratıcı bir hobidir. Belki de yaratıcı bir mola için dikiş işinin bırakılabileceği bir dikiş köşesi vardır. 🙂 Gözleri gereksiz yere zorlamamak için iyi ışık, yeterli gün ışığı yoksa her zaman mevcut olmalıdır. Konsantre yaratıcı çalışma, zamanın izini hızla kaybeder ve göz kamaştırmayan veya rahatsız edici gölgeler oluşturmayan iyi bir ışık gerektirir.
Doğru dikiş makinesi
Bir dikiş makinesi satın alırken birkaç noktayı göz önünde bulundurmanızı öneririz:
• Dikiş makinesinin kullanımı kolay olmalıdır.
• Dikiş makinesi dikişleri, kalın yünlü kumaşlarda olduğu kadar ince kumaşlarda da iyi olmalıdır.
Kullanılabilirlik ve dikiş sonucuna ek olarak, farklı teklifler karşılaştırılırsa, her hobi kanalizasyonu kendi favori modelini bulmalıdır. Her durumda, aşağıdakiler geçerlidir: Satın almadan önce “Dikiş testi” yapın ve satın almadan önce dikiş makinesini deneyin.
Ucuz kot kumaş. Bir overlok makinesi , satın alınan giysiler kadar mükemmel olan çok sayıda dikiş ve kenar isteyen herkes içindir. Buradaki pratik şey, dikişlerin tek bir iş adımında açılması ve kesilmesidir. Bir overlok makinesi, bir overlok makinesinin dikişleri gerilebilir olduğundan, genel olarak jarse kumaşlarla veya genel olarak streç kumaşlarla çalışmayı tercih eden sık kanalizasyonlar için de uygundur.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.