Dokuma Kumaş Alanlar

Dokuma Kumaş Alanlar.
Dokuma Kumaş Alanlar.

Bir kumaşın dokunup dokunulmadığını görmek için çok hızlı ve basit bir test, alt tarafı çevirmektir. Bir DOKUNMU kumaşın aynı renkleri ve belki tersinde bir tasarıma sahip olması, kumaşın hangi tarafının doğru veya yanlış olduğunu görmek zorlaşacaktır.

Dokuma Kumaş Alanlar.
Dokuma Kumaş Alanlar.

Dokuma Kumaş Alanlar.  Örnek şerit veya şapka olurdu. Her iki tarafta da aynı  yapılmış bir kumaşın bir tarafı açık renkte, alt yüzde çok beyazımsı / soluk renkte olacaktır. Baskılı kumaş desenleri genellikle bir defada tek renkli olarak serigrafi ile sergilenir.

Dokuma kumaşların yapısal ve mekanik özelliklerini öngörmek için yeni bir çalışma yürütülmüştür. Çalışma, farklı pamuk, yün ve polyester ipliklerinden ve düz, dimi, saten ve mat örgü yapılarından yapılmış çeşitli kumaş yapıları ile ilgilidir. Örgü yapıları ve kumaş gevşemesi, iplik çapı ve kumaş kıvrımında değişikliklere neden olur. Bu nedenle, modelindeki çözgü ve atkı ipliklerinin çapları etkili iplik çaplarını belirlemek için yeni tanımlanmıştır. Modifiye çaplar kumaşın yapısal ve mekanik özelliklerini tahmin etmek için kullanıldığında, öngörülen değerler ölçülen değerlerle mükemmel bir uyum gösterir. Kumaşların ne kadar rahat olması kumaş kalınlığını ve gerilme davranışını tahmin etme modelini daha uygundur.

Dokuma Kumaş Alanlar. Tekstil elyafları – iplik ve bir tekstil üretimi için kullanılan sınırlı bir uzunluğa sahip küçük çapraz boyutları, bir esnek ve dayanıklı uzanan gövde (pamuk, yün, keten ve diğerleri.).

Tekstil ipliği – uzunluğu tekstil (doğal ipek iplik, suni ve sentetik liflerin) üretilmesi için uygun olan onlarca veya yüzlerce metre, bir fiber.

Dokuma Kumaş Alanlar.
Dokuma Kumaş Alanlar.

Fiberler ve filamanlar tekstil ana yapısal elemanlardır. Kimyasal bileşiminden, fiberlerin ve ipliklerin, geometrik fiziksel, mekanik ve kimyasal özellikleri dokumalarda meydana gelen, performans özelliklerine, kalite ve dayanma süresine bağlıdır. Liflerin sınıflandırılması. elyaf sınıflandırma baz kökenlerine (alımı) ve kimyasal bileşim koyulur.

Dokuma Kumaş Alanlar.Doğal (doğal) ve kimyasal: Tüm liflerin iki sınıfa ayrılır. Doğal lifler doğada var ve kimyasal endüstriyel ortamlarda üretilmektedir. Doğal bitki lifleri dahil etmek için, (pamuk, keten,jüt ve diğerleri.), Hayvan (yün, doğal ipek).

Kimyasal lifler suni, sentetik ve mineral ayrılır. Sentez ile doğal küçük moleküllü bileşiklere (yağ rafine etme ve kömür ürünleri) ile ilgili – sentetik elyaflar, doğal yüksek moleküler bileşikler (örneğin, selüloz) ve sentetik üretilmektedir.

Yapı ve elyaflar ve ipliklerin özellikleri. Elyaflar ve filamanların, geometrik, mekanik, fiziksel ve kimyasal özellikleri ayırt eder. liflerinin ana özellikleri çevre etkilerine kalınlığı, uzunluk, mukavemet, uzama, gevreklik, esneklik, hijyenik özellikleri, direnç (ışık, ısı, nem, asitler, alkaliler, oksidanlar, indirgeyici ajanlar, organik çözücüler bir işlem, vs.) vardır.

Tekstil liflerinin üretimi kullanıldığı için, enine kesit çapı, 2 ila 60 mikron arasında değişmektedir. ( “Tekstil” kısaltması) cihazlar elyaflar (mikrometre) kalınlığında doğrudan ölçülmesi çok zordur, bu nedenle lif ve iplik doğrusal yoğunluğu kalınlığının temel özelliği, Teks birimi doğrusal yoğunluğudur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın